Gå til sidens indhold

Norsk hundesygdom

Siden mandag har Mattilsynet i Norge kun modtaget én ny melding om en hund, som har lignende symptomer.

Siden mandag har Mattilsynet i Norge kun modtaget én ny melding om en hund, som har lignende symptomer.

Det er vigtigt at huske på, at disse symptomer ikke er uvanlige hos hunde. Mattilsynet oplyser også, at der ikke er nogen unormal forekomst andre steder end i Oslo området.

Veterinærinstituttet i Norge, der har undersøgt de døde hunde, mener at have udelukket algeforgiftning, flåtbårne sygdomme, miltbrand og harepest (tularemi), ligesom infektion med campylobacter og salmonella er udelukket. Veterinærinstituttet har påvist bakterien Providencia alcalifaciens hos i alt ni hunde. Der er også påvist bakterien Clostridium perfringens hos flere af hundene. Om det er årsag til sygdommen, vides endnu ikke.

Pt er der ingen fællestræk mellem de syge hunde ift. alder, race, kontakt med andre hunde, turområder og lignende. Flere hunde obduceres på Veterinærinstituttet de kommende dage, og yderligere prøvemateriale skal analyseres.

I Danmark har man ifølge dyrlæger i Holsted haft en enkelt hund med lignende symptomer. Igen er det vigtigt at huske på, at det ikke er unormal forekomst med et enkeltstående tilfælde af blodig diarre og opkast.

DDDs råd til hundeejere i Danmark er stadig, at man kontakter en dyrlæge med det samme, såfremt hunden bliver syg med opkast og blodig diarré, og at man holder sig orienteret om situationen via Mattilsynets hjemmeside og Fødevarestyrelsen i Danmark. DDD vil også løbende opdatere informationen på hjemmesiden.

Det er generelt en god idé at holde hunden i snor i områder, hvor mange hunde færdes, så du kan holde øje med, hvad den snuser til. DDD mener ikke, at der på nuværende tidpunkt er information der gør, at man skal aflyse træning og legepladser, medmindre der opleves konkrete tilfælde af sygdom blandt de deltagende hunde. Sørg i øvrigt altid for, at din hund er opdateret med vacciner – så er den bedre beskyttet mod diverse vira.