Gå til sidens indhold

Trepartsaftale om lønkompensation forlænget

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at forlænge den midlertidige lønkompensationsordning, der skal redde danske job, så den gælder til og med den 8. juli.

Det står klart, at den gradvise genåbning af Danmark betyder, at store dele af samfundet vil være lukket ned i en længere periode, og det har store økonomiske konsekvenser for de berørte lønmodtagere og virksomheder. 

Derfor er regeringen og arbejdsmarkedets parter blevet enige om at forlænge ordningen om midlertidig lønkompensation til og med den 8. juli, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. Oprindeligt udløb ordningen den 9. juni.

Aftalen betyder, at virksomheder, der er økonomisk presset af coronakrisen, kan få dækket en del af medarbejdernes løn og dermed er målet, at lønmodtagere beholder deres job gennem krisen i stedet for at risikere en fyreseddel.

Hvis virksomhederne på grund af coronakrisen står over for at skulle afskedige mindst 30 procent af medarbejderne eller flere end 50 ansatte, giver aftalen mulighed for, at de i stedet kan sende medarbejderne hjem med fuld løn og modtage kompensation for lønudgifterne fra staten.

Kompensationen er på op til 75 procent af lønnen for funktionærer og 90 procent for timelønnede, dog maksimalt op til 30.000 kroner pr. måned pr. medarbejder.

- Vi er i gang med en gradvis genåbning af samfundet, men vi vil fortsat opleve et presset arbejdsmarked i noget tid endnu, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne fortsat kan få den hjælp, så færre må afskedige medarbejdere, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ifølge ministeriet.

- Jeg er utrolig glad for, at vi er blevet enige med parterne om at forlænge lønkompensationsordningen. Den gør en forskel for mere end 100.000 lønmodtagere, siger han.

Virksomhederne skal genansøge om lønkompensation for perioden fra 9. juni til 8. juli 2020 hos Erhvervsstyrelsen for at gøre brug af den forlængede aftale.