Gå til sidens indhold

Aktuelt fra ADO

 • Overvældende opbakning til nye offentlige overenskomster

  Med en overvældende opbakning på 97,9 procent af de afgivne stemmer og støtte fra samtlige 26 medlemsorganisationer i Akademikerne, herunder ADO, har overenskomstaftalen OK24 fået grønt lys. ADO er glad for afstemningsresultatet, som betyder, at 150.000 offentligt ansatte akademikere i staten, regionerne og kommunerne kan se frem til markante forbedringer i arbejdslivets fleksibilitet samt betydelige lønstigninger.

  Læs mere
 • ADOs bestyrelse anbefaler du stemmer ”ja”

  Er du ansat i staten, en kommune eller en region, så er det nu, du kan deltage i afstemningen om resultatet af aftale- og overenskomstforhandlingerne 2024-2026 eller bare OK24. Du skal have afgivet din stemme senest tirsdag den 26. marts 2024 kl. 12.00.

  Læs mere
 • OK-aftale for akademikere i kommunerne

  Der er nu landet en ny 2-årig overenskomst på det kommunale område med en samlet økonomisk ramme på 8,8 %.

  Læs mere
 • AC-forlig på plads for de regionalt ansatte

  OK24-resultatet på det regionale område er i hus. Der er indgået et toårigt overenskomstforlig med en samlet økonomisk ramme på 8,8 %.

  Læs mere
 • Overenskomsten på det statslige område er i hus

  På statens områder er der indgået forlig om en 2-årig overenskomst. Forliget indebærer en økonomisk ramme på 8,8 % over de kommende to år. Aftalen indeholder blandt andet højere pension, forbedrede barselsvilkår, bedre rammer for at tilrettelægge fritid og et helt nyt element i form af en opsparingskonto, hvor man kan vælge mellem at opspare pension, løn eller tid og opsparing til perioder med frihed til rejse, videreuddannelse mv. ADO er tilfreds med resultatet.

  Læs mere